Video koploper in nieuwsverspreiding

Video heeft op alle mogelijke manieren definitief zijn intrede gedaan in ons leven. Op zakelijk gebied was dit tot voor kort nog niet zo belangrijk. Met af en toe een promotiefilm voor op de website kwam je nog goed weg. Dat is inmiddels compleet anders. Hoe komt dat en hoe kun jij dat gebruiken.

Nieuws wordt anders bekeken

Mobiliteit waardoor we altijd en overal bereikbaar zijn, is de belangrijkste reden voor de veranderingen van het consumenten gedrag. Uit cijfers van reclamemakers, blijkt dat tot 2012 de meeste mensen drie momenten op de dag gebruiken om online nieuws en informatie te bekijken. Tegenwoordig gebeurt dat zodra iemand tijd heeft. En dat gebeurt bijvoorbeeld tussen vergaderingen door, in de rij bij de kassa of wachtend op openbaar vervoer. Of het nu thuis of onderweg is; een vaste pc is er vrijwel niet meer bij. Een gemiddeld huishouden heeft tegenwoordig 8 schermen waarvan meer dan de helft vervoerbaar, mobiel dus.

De korte tijd die iemand heeft om iets te bekijken maakt dat geschreven content steeds meer verdrongen wordt door video. Om nog een voorbeeld te geven hoe belangrijk video is geworden; het grootste sociale netwerk over de hele wereld, Facebook, heeft diverse aanpassingen gedaan om video meer ruimte te geven. De grootste aanbieder van content speelt dus in op een trend die we als een van de belangrijkste content-verschuiver mogen zien.

Inspelen op die trend

Hoe kun jij nou inspelen op deze trend? Elke maand promotiefilms maken is vaak kostbaar en hoe vaak kun je jouw eigen product promoten zou je denken. Net als met foto’s leent video zich uitermate goed voor bijvoorbeeld:

  • sneakpreviews
  • lancering van nieuwe collecties of producten
  • quotes van collega’s
  • testimonials van klanten
  • kijkje achter de schermen
  • USP’s tonen
  • slimme how-to uit de cursus die je aanbiedt
  • teaser van de nieuwe app
  • teaser van een nieuwe voorstelling

Met name op Facebook is het vertonen van een video die ongeveer 15 tot 30 seconden duurt lang genoeg. Door gebruik te maken van bovenstaande voorbeelden kun je toch nog wekelijks iets publiceren dat waarde voor je doelgroep toevoegt. Wij kunnen je daar verder mee helpen en ondersteunen.

Nieuwsgierig geworden?

Neem contact met ons op