Aankondiging vergaande samenwerking Movietrader en Marduq

Partnership biedt bedrijven uitgebreide mogelijkheden voor het opmaken, bewerken en publiceren van interactieve online video

Movietrader levert vraag- en antwoordsystemen met video voor e-learning en onderzoek aan klanten als KLM, de Gemeente Amsterdam en Brabant Water. Marduq richt zich met name op uitgevers en mediamakers en levert een breed scala aan tools aan klanten als Randstad, ANWB en NRC.

“De diensten vullen elkaar bijna naadloos aan”, vertelt Ilse Godtschalk van Movietrader. “Het geeft ons veel meer mogelijkheden om onze enquetes en quizzen vorm te geven en video’s van uitgebreide, interactieve functies te voorzien. Het is een voor Marduq een belangrijke aanvulling van hun toolbox”.

Toepassingen en markten
Movietrader en Marduq zijn o.a. in gebruik voor educatieve- en leerdoeleinden, training en instructie. Maar wordt ook ingezet in diverse markten, branches en toepassingen waarbij interactivitieve functies in video van belang zijn, zoals; zorg en medische dienstverlening, media, retail, finance, marketing, communicatie, PR, sales/e-commerce en andere.

In Movietrader bestaan de functies uit de mogelijkheid om vragen in de vorm van enquêtes en quizzen toe te voegen aan online video. De verzamelde data in Movietrader kan gebruikt worden om inzicht te verkrijgen over (leer)gedrag, interesses en voorkeuren. Door scores bij te houden van de antwoorden wordt een spelelement toegevoegd waarmee leerprestaties gestaafd, vergeleken en gedeeld kunnen worden. Deze ‘gamification’ functies kunnen tot significante verbeteringen leiden in leerprestaties.

Marduq is een toolbox voor interactieve video. Met Marduq kunnen allerlei elementen worden toegevoegd aan online video.  Deze worden in interactieve ‘lagen’ over de video’s geplaatst, zodat tekst, foto’s, klikbare links, hotspots, video in video, chat in video en meer bruikbare functies toegevoegd kunnen worden. De online software werkt met diverse aanbieders van online video zoals Youtube, Vimeo en Kultura

————————————————————————————————————————

Over Movietrader
Movietrader is een educatie- en communicatie-/marketingtool en waarmee online video’s eenvoudig interactief worden gemaakt. Hiermee kunnen gebruikers van Movietrader op eenvoudige wijze informatie tot zich nemen en meteen testen of de opgedane kennis ook daadwerkelijk opgenomen en begrepen is. De filmpjes die worden gebruikt kunnen bestaande, eigen films of van materiaal van YouTube zijn. Movietrader werkt voor de KLM, NTR, Shell, Heijmans, De gemeente Amsterdam, diverse onderwijsinstellingen en bibliotheken. Movietrader heeft Innovatie Award gewonnen als meest innovatieve bedrijf van Noord-Holland.

Over Marduq
Marduq is een webservice waarmee gemakkelijk interactieve video’s kunnen worden gemaakt en gepubliceerd. De makers van Marduq zijn specialisten in ‘levende video’. Marduq.tv deed eerder al producties voor Randstad, RTL, Zoomin.TV en ANWB, en won de Accenture Innovation Awards. Door interactieve layers aan de video’s toe te voegen ontstaat een compleet nieuwe vorm van verhalen vertellen.

Noot voor de redactie

Voor meer informatie of fotomateriaal:
Ilse Godtschalk
+31 (0)6 5434 2669
ilse@movietrader.nl
www.movietrader.nl

Our mailing address is:
Movietrader BV
in de Houtzaagmolen 35
Duivendrecht, NH 1115GE
Netherlands

Nieuwsgierig geworden?

Neem contact met ons op