Movietrader in het onderwijs op Curaçao

Jonge ondernemers brengen filmquiz naar de West
Op 2 april 2011 trapt het Medialab Curaçao feestelijk af met Movietrader. Minister-president Gerrit Schotte zal als eerste de Movietrader widget ‘Medialab Curaçao’ spelen en verspreiden via zijn social networks. In zijn kielzog zullen vele leerlingen hem volgen. Als voorbereiding op de workshops in het Medialab, spelen zij de online quiz Movietrader. Dat is gamen en leren tegelijk!

Jonge ondernemers
Movietrader is bedacht door het nieuwe mediabedrijf Camera Works van creatieve en enthousiaste ondernemers Ilse Godtschalk en Victor Zantman. Na een vliegende start in Nederland zijn zij op uitnodiging van Stichting Cultuur Kameleon, met hun hele gezin, naar Curaçao vertrokken om Movietrader naar het onderwijs te brengen. ‘Een geweldige kans om aan de ene kant iets voor het eiland en de jeugd hier te doen. Maar het is ook een fantastische ervaring voor ons en onze kinderen om een half jaar in de tropen te wonen. Curaçao is een bijzonder eiland, een melting-pot van allerlei culturen. Dat gaan we ook in verschillende korte films in beeld brengen.’ aldus Ilse vanuit haar tropische tuin in de wijk Jongbloed op Curaçao. Tegelijkertijd is Ilse Godtschalk een belangrijke spil in het project www.medialabcuracao.com waarbinnen nieuwe media en educatie centraal staan.

Movietrader
Movietrader is een crossmediale serious game bestaande uit een virtuele spaarkaart met 9 filmpjes. Elke spaarkaart heeft zijn eigen onderwerp. Zo zijn voor de Curaçaose leerlingen de spaarkaarten bloggen, film en animatie en striptekenen gemaakt. Spelenderwijs, terwijl de leerlingen filmpjes kijken, leren ze over het onderwerp. In elk filmpje komen meerkeuzevragen naar voren die beantwoord moeten worden om verder te kunnen. Een goed voorbeeld van een spaarkaart is: ‘Hoe mediawijs ben jij?’ Deze spaarkaart is samen met de OBA ontwikkeld en wordt gebruikt in vele bibliotheken in Nederland en nu ook in Curaçao. De 9 filmpjes in deze game gaan over Twitter, online reputatie, beeldmanipulatie, boekkeuze, invloed van soaps en bijvoorbeeld internet gevaren.

Doe de Movietrader Mediawijsheid: http://www.movietrader.nl/oude_website//oba/.

Highscore
De OBA Movietrader Mediawijsheid bevat een quiz wedstrijd element. Bij het goed beantwoorden van de vragen in de filmpjes krijgen de leerlingen punten. Als alle filmpjes zijn bekeken, zien de leerlingen hun eindscore, weten ze hoe mediawijs ze zijn ten opzichte van hun medeleerlingen.

Widget
Aan het eind van OBA Movietrader Mediawijsheid krijgen de leerlingen een filmwidget over de quiz die ze net gespeeld hebben. Zijn ze enthousiast, dan kunnen ze deze widget verspreiden onder hun vrienden en plaatsen op hun Hyves, Twitter of Facebook pagina.

Credits
Movietrader is een product van www.Cameraworks.nl en mogelijk gemaakt met ondersteuning van het Ministerie van Economische zaken.

Nieuwsgierig geworden?

Neem contact met ons op