Movietrader Superkids verdienen certificaat!

Dinsdag 10 juni was een feestelijke dag in het SIZO Centre. Na een maand filmen en monteren met Movietrader presenteerden twaalf scholieren het resultaat van hun werk aan hun ouders. Het is moeilijk te zeggen wie er trotser waren: de Superkids, hun ouders of de trainers van Movietrader.

Projectleider ICT-onderwijs Bert Boshoven heette alle aanwezigen welkom. “Met deze workshops willen we onder andere de creativiteit bij deze kinderen stimuleren. Maar dat was bij deze groep niet nodig, het ging helemaal vanzelf.” Movietrader-trainer Victor kon dat beamen: “Ik wilde reportages maken met interviews, maar de kinderen waren heel stellig. Ze gingen films maken!”

In première
Waar dat toe leidde, konden de ouders al snel met eigen ogen aanschouwen. Eén voor één gingen de films van de leerlingen van groep 6 en 7 van De Touwladder, De Elzenhoek en De Hofvijver in première. Jovan, Gerben en Tjeerd maakten een, naar eigen zeggen, “vage, grappige actiefilm”, inclusief spannende geluidseffecten. ‘The Zombieman’ was een thriller van Rebecca, Mike en Quinten, die hun verhaal nog enger maakten met slowmotionbeelden en vervormde stemmen. Roos, Faith en Qy waren het creatieve brein achter ‘Hotel Transylvania’. Zij lieten een knap staaltje acteertalent zien. Nianne, Sara en Jelle blonken uit in het gebruik van attributen. Van nepbloed en suikerglas tot een koevoet, koffer en stapels bankbiljetten: alles werd uit de kast gehaald voor hun film over een overval.

Officieel certificaat
Voor de meegekomen ouders was ook een belangrijke taak weggelegd. Ieder filmpje zat vol quizvragen over het verhaal. Pas als het goede antwoord gegeven was, ging de film verder. Bovendien was het aan de ouders om te beoordelen of alle Superkids hun Movietraderdiploma verdiend hadden. Ilse van Movietrader benadrukte eerst dat alle deelnemers zich enorm ingezet hadden: “Na een lange dag school sloeg iedereen steeds meteen weer aan het filmen en monteren. Jullie hebben echt heel hard gewerkt.” Na die mooie woorden was het al snel duidelijk: alle Superkids geslaagd waren voor hun Movietradercursus. Na een hapje, drankje en groepsfoto ging iedereen trots naar huis, met een officieel certificaat, een roos, een verrassing én een welverdiend applaus.

Nieuwsgierig geworden?

Neem contact met ons op