Workshops

Workshop Mediawijsheid

Tegenwoordig moet alles snel en digitaal. De ene app volgt de andere in no-time op. Kinderen hebben meer digitale vrienden dan dat ze buurtvriendjes hebben. We spenderen meer tijd online dan dat we de deur uit komen. In deze workshop, die is gericht op scholen, leert u op een interactieve manier alles omtrent Mediawijsheid. Van goed zoeken op internet, internetgevaren, gameverslaving, social media tot het maken van een presentatie. Samen met u maken wij een interactieve Mediawijsheid quiz met een zelf gekozen filmpje van youtube.

Samen met u kijken we welk thema centraal zal staan in de workshops. Zo sluit de workshop goed aan bij het thema waar de school of klas op dat moment mee bezig is. Uw leerlingen kunnen zo het eindresultaat voor de klas presenteren!

Aan het einde van de lessen zijn de kinderen Mediawijs en krijgen de leerlingen een Mediawijsheid diploma. Deze lessen zijn onderdeel van een totaalproject waarin ook leraren, directie en ouders betrokken worden om de hele school Mediawijs te maken maar kunnen ook los gegeven worden.

Klik hieronder op het plaatje voor een interactieve You-tube presentatie van groep 6 van de Springstok rondom het thema “Amsterdam” De leerlingen leerden bij deze presentatie zoeken op You tube, filmpjes te beoordelen op waarheid en educatieve relevantie. Vervolgens maakten ze de filmpjes zelf interactief met goede zinnige vragen en antwoorden en presenteerden dit aan de hele school.

Workshop interactieve video’s (Movietraders) maken

Omschrijving van de workshop: In tweetallen achter de computer wordt er een digitale film quizkaart gemaakt via de Movietrader software. Deze software is online benaderbaar (er hoeft dus niets geïnstalleerd te worden op de computers). Er wordt een thema bepaald of gekozen door de deelnemers zelf. De quizkaart moet vervolgens gevuld worden met Youtube filmpjes die over het gekozen thema gaan. Nadat de filmpjes zijn gezocht worden er vragen en antwoorden bedacht.

Deze worden vervolgens in de filmpjes geplaatst. Ook zal stil worden gestaan bij hoe u het beste een boodschap kan overbrengen. Op deze manier leren uw werknemers om zelf interactieve video’s te maken waardoor Movietrader effectief ingezet kan worden bij meerdere vraagstukken. Op deze manier kunnen uw werknemers zelf uit de voeten met onze software. Hierdoor haalt u meer rendement uit Movietrader. Het eindresultaat wordt vervolgens gedeeld via social media of op het digi-bord gespeeld met elkaar.

Workshop I-padfilmen en monteren

Heeft u altijd als droom gehad uw eigen speelfim te maken? Of wilt u uw werknemers instrueren via video? Dat kan allemaal gewoon op de i-pad! Deelnemers van onze workshop leren van een professionele cameraman filmen en monteren met de i-pad. Zo maakt u uw eigen mini documentaire, instructie video of korte speelfilm. Op een zeer eenvoudige wijze leert u uw boodschap overbrengen aan uw publiek. Op deze manier bent u nooit meer afhankelijk van een extern bedrijf maar haalt u de kennis gewoon in huis!

Workshop Lipdub maken

Deelnemers maken in een groep (8 tot 800) een lipdub of videoclip waarbij een bekend nummer geplaybackt wordt en het eindproduct in zijn geheel in 1 shot wordt opgenomen.

Nieuwsgierig geworden?

Neem contact met ons op